Μεταφραστής Ακριβείας

Βασικών όρων πληροφορικής, υπολογιστών και διαδικτύου ... και όχι μόνο

Ετυμολόγιο

40 Λέξεις της Ημέρας

Αλφαβητική Αναζήτηση

Βοηθήματα

Οι τελευταίες 40 καταχωρήσεις!

Εγγραφείτε στο

Νεοδότη μας

Εγγραφή
Αποστολή Εκτύπωση Ανάδραση / Επικοινωνία

Άκου να δεις (7)

 

Ακόμα δουλεύουμε πάνω στην επεκταμένη ΒΔ που μας έφτιαξαν οι Δυναμικοί Εργάτες της Dynamic Works. Έχουμε μερικά δοντιάσματα που τα διορθώνουμε ένα ένα. Σύντομα θα πάρετε και τον μακροχρόνια υποσχόμενο Νεοδότη.
Επαναλαμβάνουμε τι κάνουμε εδώ στο Λεξότυπο: Προσπαθούμε πρωταπόλα να έχουμε μια  πολύ καλή γνώση του αντικειμένου. Για τούτο προσφεύγουμε στα ύψη και τα βάθη λεξικών, τεχνικών/γλωσσικών, μεταφράσεις, αποδόσεις σε άλλες γλώσσες, ρωτούμε ειδικούς, ρωτούμε απλούς ανθρώπους.

Τα «Βοηθήματά» στο αριστερό Μενού πρέπει να τα αυξήσουμε κατά 300%.

Στόχος είναι η περιεκτική, όχι απλή μεταφραστική απόδοση ενός όρου. Αλλά, και αυτό είναι ένα τεράστιο αλλά, απώτερος στόχος είναι η συναγωγή οποιουδήποτε όρου με την καθομιλουμένη. Αυτό ως στόχο δεν τον είδαμε σε κανένα λεξικό, δεν τον ακούσαμε σε κανένα γλωσσολογικό συνέδριο.
Αυτά και άλλα είπαν τα πεζοδρόμια και τα βάλανε στις άκρες.

 

Άκου να δεις (6)


Μεγάλη μπουκιά βάλε μεγάλα λόγια μην πεις. Αυτό πάθαμε με την ανανέωση του ΣΔΠ. Αρχικά δεν καταλάβαμε τις απαιτήσεις που το νέο σύστημα θα είχε σε μας, σε ανθρωποώρες και στην παρουσίαση λαθών και παραλήψεων. Φτάνει να σας πούμε ότι αυξήσαμε τις κατηγορίες των λέξεων από 2 σε 26. Ακόμα λίγο και το λεξικό μας δεν θα είναι μόνο λεξικό όρων υπολογιστικής. Παράλληλα είχαμε μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία, διαφοροποίηση όρων και εννοιών. Δουλεύουμε ασταμάτητα.
Σας υποσχεθήκαμε τον Νεοδότη μας, είναι στα τελικά σκαριά θα τον πάρετε σύντομα (;).
Μείνετε συντονισμένοι και στείλτε μας τις αναδράσεις σας.
 


 Άκου να δεις (5)

Διορθώσαμε όλα μας τα λειτουργικά λάθη. Συνεχώς όμως θα βελτιωνόμαστε. Προσθέσαμε πολλές νέες κατηγορίες λέξεων εκτός από τις βασικές (Λέξη της Ημέρας και Ενδιαφέρουσα Λέξη). Καθυστερούμε πολύ την αποστολή του Νεοδότη επειδή ασχολούμαστε πολύ με νέες καταχωρήσεις. Ο Νεοδότης θα σας έλθει σύντομα.
Ένας άλλος λόγος που καθυστερούμε είναι επειδή χαχανίζουμε πάρα πολύ με τις μεταφράσεις λογιότατων και ανώτατων μεταφραστών. Κάποτε γελούμε και με τις δικές μεταφράσεις/αποδόσεις αλλά τις διορθώνουμε. Μείνετε μαζί μας.Άκου να Δεις (4)

Ντξ. Διορθώσαμε τα λειτουργικά μας λάθη. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Σύντομα θα σας στέλλουμε τον Νεοδότη μας. Οι νέες καταχωρήσεις θα αυξηθούν στο έπακρο, έχουμε απόθεμα. Πολλές λειτουργίες όπως το Ετυμολόγιο θα βελτιωθούν με αυτοματισμό  καταχωρίσεων. Εκεί θα γίνει το σώσε. Αυξάνουμε τις πηγές μας και τους συνεργάτες μας που είναι απλοί άνθρωποι με ότι καταλαβαίνουν και ότι καταλαβαίνουμε μαζί τους εμείς. Ιδέα και στόχος μας είναι στήσουμε ένα ελληνικό η-λεξικό με συνεχή ενημέρωση, σημαντικό, και διασυνδεδεμένο με πολλές καταστάσεις.
Λέγεται, πολύ σωστά, ότι όταν ο Δευς έθελε  να σκοτώσει τον μύρμηγκα, του έδιδε φτερά. Φτερά έδωσε και σε μας μα τ’ αρνηθήκαμε.

 


Λεξότυπο